Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı Yaparken Nelere Dikkat Ediyoruz?
Gülüş tasarımını ele alırken dikkat etmemiz gereken önemli noktalar vardır. Dişlerin ağızdaki konumları estetiği etkileyen faktörlerden birisidir. Bunlardan en başta gelenler ise üst ön 4 dişimizdir. Dişlerin görünen hacmi , dişlerin oranları ve beyazlığı da etkenlerden bazılarıdır. Gülümseme esnasında görünen diş eti miktarı (pembe estetik olarak tanımlarız) değerlendirilmesi gereken önemli diğer bir faktördür.

Gülüş tasarımı planlanırken yapılacak değişikliklere nasıl karar veriyoruz?
Beyaz ve pembe estetik olarak tanımlanan diş, diş eti ve dudaklar bir bütün olarak ele alınır. Çenelerin kapanıştaki konumu , dişlerin dizilimdeki konumu ve oklüzyondaki kapanışı , gülümseme esnasında görünen diş /diş eti miktarı ve kenarlarda kalan karanlık alanlar , dişlerin kendine ve birbirlerine göre oranları değerlendirilir. Hastamızın fotoğrafları ve videoları çekilir, işlem öncesi ölçüler alınıp modeller hazırlanır.

Gülüş tasarımında planlanırken yapılabilecek hazırlıklar nelerdir?
Kapanıştaki bozuklukların ya da dişlerin konumundaki bozukların giderilmesi için bazen ortodontik tedaviye başvurabiliyoruz. Diş eksikliklerinden doğan boşlukların düzenlenmesi ve o bölgelere uygulanacak tedavilere (implant ya da köprüler) karar verilir. Dişetleri ile ilgili yapılacak değişiklikler var ise planlanarak tedavisi planlanır.

Gülüş tasarımı kaç seans sürer?
Ağzımızın fotoğraf ve video çekimleri yapılır. Aynı seans, üzerinde tasarım yapılabilmesi için üst ve alt çenenizden birer ölçü alınır. Tasarımın yapılıp size ağız içinde gösterilmesi ortalama 2 ya da 3 seans sürer. İlk seansta kayıtlarınız alınır, ikinci seansta ise “Mock Up” adını verdiğimiz uygulama ile bu tasarım ağız içinde size gösterilir ve tedaviye başlanır.

Ekibimiz

Dt.Önder İstanbullu

Diş hekimi
1979 da Hatay'da doğdu. Büyükçat ilkokulu, Karaçay ortaokulu ve hatay merkez 23 temmuz lisesi'ni...

Dr.Dt.Kuntay Şengün

Ortodonti
1978 yılında İstanbul’da doğdu. Lise öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi ...

Ezgi Gülüm

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı
18 Aralık 1984’te İstanbul’da doğmuştur. 1996 Pendik Merkez İlköğretim Okulu, 2003 Kadıköy Mustafa Saffet Anadolu Lisesi mezunudur.

Zümrüt Nural

Diş hekimi
Protez dışında endodonti, periodontoloji ve restoratif alanlarda yetkinim. Güncel bilgilerle donanımlı, bütüncül bir tedavi...

Büşra Zeynep Tavuz

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği mezunu olan Büşra Zeynep Tavuz, mesleğini Ader Dent kliniğinde sürdürmektedir. Diş hekimliği...

Hastalarımızın Merak Ettikleri

Gülüş tasarımı yapılırken dişlerin ağızdaki konumu, üst ön dört dişin durumu, dişlerin görünen hacmi, oranları ve beyazlığı gibi faktörler dikkate alınır. Ayrıca, gülümseme sırasında görünen diş eti miktarı (pembe estetik) da önemli bir değerlendirme kriteridir.

Gülüş tasarımı planlanırken diş, diş eti ve dudaklar bir bütün olarak ele alınır. Çene kapanışı, dişlerin dizilim ve oklüzyondaki konumu, gülümseme sırasında görünen diş/diş eti miktarı incelenir. Hastanın fotoğraf ve videoları çekilir, işlem öncesi ölçüler alınıp modeller hazırlanır.

Gülüş tasarımı genellikle 2-3 seans sürer. İlk seansta hastanın fotoğraf ve video kayıtları alınır, ölçüler hazırlanır. İkinci seansta “Mock Up” adı verilen uygulama ile tasarım hastaya ağız içinde gösterilir ve tedaviye başlanır.